Beyin sisi, alzheimer değildir!

Beyin Sisi Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Zihniniz bulanık mı? Kafanızda türlü türlü sorular mı var? İşte bu durum, genellikle “beyin sisi” olarak adlandırılan bir durumdur. Tıbbi olarak “nörobilişsel bulanıklık” olarak da bilinir. Beyin sisi aslında bir hastalık değil, ancak ciddi bir belirtidir. Gecikmiş tepkiler verme, kelimeleri hatırlamada zorluk çekme, aynı cümleyi tekrar tekrar okuma, kısa süreli hafıza kaybı gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir?

  • Aynı cümleyi tekrar tekrar okuma.
  • Kelime ve isimleri unutma zorluğu yaşama.
  • Evin içinde aradığınız şeyi unutma.
  • Televizyon izlerken konuyu kaçırma.
  • Konuşurken aniden durup cümleyi tamamlayamama.
  • Kolay sinirlenme ve içe kapanma.

Beyin Sisinin Sebepleri Neler Olabilir?

  • Uyku eksikliği ve kalitesiz uyku.
  • B12, D vitamini, demir eksikliği.
  • Tiroid bezinin yetersiz çalışması.
  • Depresyon ve anksiyete.
  • İnsülin direnci ve gizli şeker.

Beyin Sisi ile Demans Arasındaki Fark Nedir?

Beyin sisi asla demans değildir ancak ilerleyen yıllarda demans riskini artırabilir. Beyin sisi genellikle geri dönüşümlü bir durumdur ve altta yatan sebepler tedavi edilebilir. Unutmayın, beyin sisi ile başa çıkmak için yapılacak ilk adım belirtileri tanımak ve uzman bir doktordan yardım almak olmalıdır.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.

Birçok kişinin sıklıkla yaptığı en büyük sabah hatası: Bu yüzden yağ mideye yapışıyor!

Diyabet uzmanı, sabah kahvaltısını atlamanın hem çocuklarda hem de yetişkinlerde insülin direncini artırarak karın bölgesinde yağ birikimine ve metabolik sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıyor.

TTB: Her üç gençten biri sigara kullanıyor; yurt içi sigara satışı 150 milyarı geçti!

TTB: Her üç gençten biri sigara kullanıyor; yurt içi sigara satışı 150 milyarı geçti!