Yeni savunma teknolojisi: Saatte 250 km hıza ulaşabiliyor, kendisi 2 kilo ama 600 kiloyu imha edebiliyor

Fransız Teknoloji Şirketi, Savunma Sanayinde Devrim Yaratacak Gobi Adlı Yenilikçi Drone’u Tanıttı

Fransız teknoloji girişimi Harmattan AI, savunma sanayisinde ezber bozan bir teknoloji olan Gobi adlı yeni drone’u lanse etti. Bu yenilikçi drone, düşman insansız hava araçlarını etkisiz hale getirmek için patlayıcı kullanmak yerine doğrudan çarpma yöntemini tercih ederek bir dakikadan kısa sürede etkisiz hale getirme amacı taşıyor.

focus.de’nin haberine göre, geleneksel savaş başlıkları taşımadığı için ağırlığı sadece iki kilogramın altında olan Gobi, saatte 250 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 5 kilometrelik bir menzil içinde kendisinden yüzlerce kat daha ağır, 600 kilograma kadar olan hedefleri imha edebiliyor.

Yeni Nesil Savunma Teknolojisi

Yakınlık sensörleri sayesinde patlayıcı füzelerden farklı bir yaklaşım sergileyen Gobi, adeta bir “kamikaze” gibi hedefe fiziksel olarak yöneliyor. Kızılötesi takip ve bilgisayarlı görü sistemleriyle donatılan drone, düşman İHA’sının en hassas noktalarını tespit edip, kendini bu noktalara yönlendirerek imha görevini başarıyla tamamlıyor.

Harmattan AI, Gobi’nin ilk modellerinin uçuş testlerinin başarıyla devam ettiğini duyurdu.

Neden Kritik Bir Teknoloji?

Bu tür önleyici İHA’lar, günümüz savaş stratejilerinde kritik bir rol oynuyor. Gobi gibi yenilikçi platformlar, savunma sanayisindeki ilerlemelerin ne kadar hızlı ve derin bir şekilde gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

Artık odak noktası, büyük ve maliyetli patlayıcılar yerine yapay zekâ destekli, hassas ve akıllı sistemlerde. Bu durum, geleceğin güvenlik anlayışını ve çatışma dinamiklerini kaçınılmaz bir şekilde yeniden şekillendiriyor.

Related Posts

Yapay zeka platformlarıyla kripto cüzdanlarını hedef alıyor

İsviçre merkezli siber güvenlik firması PRODAFT tarafından yapılan açıklamaya göre, finansal amaç güden tehdit aktörü EncryptHub, Web3 geliştiricilerini hedef alan yeni bir kampanya başlattı. LARVA-208 ya da Water Gamayun isimleriyle de bilinen bu …

“Sonsuz kimyasallardan” kurtulmanın hızlı yolu bulundu

Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir katalizör, doğada kalıcılığıyla bilinen PFAS türü kimyasalları (Sonsuz Kimyasallar) düşük sıcaklıkta ve toksik madde kullanmadan parçalayabiliyor.

Ay neden renk değiştirir?

Gökyüzüne baktığımızda Ay’ın bazen parlak beyaz, bazen sarı tonlarında, hatta kızıl bir renkte parladığını fark ederiz. Peki, kendi ışığını üretmeyen Ay, bu renk değişimlerini nasıl yaşıyor? Cevap, uzayda değil, hemen başımızın üzerindeki atmosferde saklı.

Ölüm tarihinizi tahmin eden saat satışta

Inq Factory adlı teknoloji şirketi, insanları hayatlarının sonuna dair düşünmeye teşvik eden sıradışı bir cihazla dikkat çekti. “Death Clock” ismini taşıyan bu dijital masa saati, kullanıcının yaşını, yaşam tarzını ve sağlık durumunu içeren sorulara …

Elon Musk’a bir darbe daha: Fransa sosyal medya platformu X’e ‘dış müdahale’ şüphesiyle soruşturma açtı

Fransa’da, eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X ve yöneticileri hakkında, platformun algoritmasının “dış müdahale” amacıyla kullanıldığı şüphesiyle soruşturma açıldı. Fransız milletvekili ve Fransız kamu kurumlarında çalışan üst düzey bir yetkilinin yaptığı ihbarlarda X’in algoritmasının yabancı aktörler lehine kullanıldığı ve platformun dış müdahale teşebbüslerine kapı araladığı ileri sürüldü.

İnternette görülmemiş rekor kırıldı! Netflix’teki tüm filmleri bir saniyede indirebiliyor

Japon araştırmacılar, saniyede 1.02 petabitlik veri iletimiyle internet hızında dünya rekoru kırdı. Bu hız, Netflix’in tüm içerik arşivini saniyede 30 kez indirebilecek kapasitede.