Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

Kalp Sağlığı Belirtilerine Dikkat!

Kalp damar hastalıkları, genellikle fark edilmeyen belirtiler nedeniyle ilerleyebilen ve ciddi sonuçlara yol açabilen rahatsızlıkların başında gelir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai, kalp sağlığı belirtilerine dikkat çekiyor.

Dr. Bhakai, hafif egzersiz sonrası aşırı terleme, bacaklarda şişlik, göğüs ağrısıyla birlikte mide bulantısı ya da sabahları yorgun uyanma gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, eğilip kalkarken zorlanma, aniden ayağa kalktığınızda baş dönmesi ya da merdiven çıkarken nefes darlığı hissi gibi belirtiler de kalp sağlığına işaret edebilir.

Belirtiler genellikle göz ardı ediliyor

2.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, katılımcıların yarısından fazlası belirtilerin kalp sağlığıyla ilişkili olabileceğini düşünmüyor. Ancak Dr. Bhakai, herkesin sağlıklıysa iki kat merdiveni zorlanmadan çıkabilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Dr. Bhakai, “Kalp sağlığımızın sinyallerini genellikle fark ederiz ama önemsemeyiz. Kalp sağlığımız için düzenli kontroller yapmamız gerekiyor,” diyor.

Her yaşta kalp sağlığı önemli

Araştırma, insanların %13’ünün kalp rahatsızlıklarının ileri yaşlarda görüleceğini düşündüğünü gösteriyor. Dr. Bhakai ise her yaşta kalp sağlığı riski olduğunu belirtiyor ve Covid-19 sonrası dönemde miyoperikardit gibi durumların her yaştan insanı etkileyebileceğini hatırlatıyor.

Kardiyologlara Göre Göz Ardı Edilmemesi Gereken 10 Kritik Belirti

  • Ayağa ani kalkışta baş dönmesi
  • Tekrarlayan nefes darlığı
  • Eğilip doğrulmada güçlük
  • Çarpıntı
  • Göğüs sıkışması
  • Sol kolda ağrı
  • Ayağa kalkmada zorluk
  • Göğüste rahatsızlık (baskı dışında)
  • Bacaklarda şişlik
  • Yüksek kalp atış hızı

Kalp sağlığınızı korumak için bu belirtileri önemseyin. Eğer belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir uzmana danışmak için vakit kaybetmeyin!

Related Posts

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.

Birçok kişinin sıklıkla yaptığı en büyük sabah hatası: Bu yüzden yağ mideye yapışıyor!

Diyabet uzmanı, sabah kahvaltısını atlamanın hem çocuklarda hem de yetişkinlerde insülin direncini artırarak karın bölgesinde yağ birikimine ve metabolik sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıyor.

TTB: Her üç gençten biri sigara kullanıyor; yurt içi sigara satışı 150 milyarı geçti!

TTB: Her üç gençten biri sigara kullanıyor; yurt içi sigara satışı 150 milyarı geçti!

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına bir haftada 551 bin 980 kişi katıldı

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına bir haftada 551 bin 980 kişi katıldı