Uzman: Organik olmayan her sebze ve meyve kanseri tetikliyor

Bursa’da Düzenlenen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ adlı söyleşi, büyük ilgi topladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Kanser Haftası etkinliğinde, sağlıklı beslenmeden sosyolojik çevreye, spordan sağlık kontrollerine kadar birçok konu ele alındı. Söyleşiye Medicana Bursa Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt, kanseri yenen Sevgi Uyumaztürk katıldı ve deneyimlerini salondaki vatandaşlarla paylaştı.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, her hastanın, her bireyin hasta olduktan önce ve sonra beslenme şekillerinin farklı olduğunu belirterek, organik ve tarımsal ilaçlardan uzak bir beslenme tarzını önerdi. Şifalı bitkilerin antitümör etkisi bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kanseri yenme sürecini anlatan Sevgi Uyumaztürk ise, hastalıkla karşı karşıya kaldığı anı ve süreci doğru yönetmenin önemini vurguladı. Uyumaztürk, herkesin kendine özgü bir savaş stratejisi izlemesi gerektiğini belirterek, kişisel bakım ve destek tedavilerini de unutmamak gerektiğini ifade etti.

‘Kanser Sosyolojik Bir Hastalıktır’

Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt ise kanserin bireysel değil, sosyolojik bir hastalık olduğunu belirtti. Kanserin toplumu, aileyi etkileyen önemli bir sorun olduğunu ifade eden Özkurt, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, düzenli sağlık kontrol ve taramalarının yaşam kurtarıcı olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Evli-bekar ayrımına bir tepki daha: ‘Tıp etiği ile uyuşmaz’

Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği kadın doğum randevularında evli-bekar ayrımı yapılmasına tepki gösterdi.

Birçok kişinin sıklıkla yaptığı en büyük sabah hatası: Bu yüzden yağ mideye yapışıyor!

Diyabet uzmanı, sabah kahvaltısını atlamanın hem çocuklarda hem de yetişkinlerde insülin direncini artırarak karın bölgesinde yağ birikimine ve metabolik sorunlara yol açabileceği konusunda uyarıyor.